Temel Düzey R Uygulamaları Eğitimi Nedir

Temel Düzey R Uygulamaları Eğitimi

Temel Düzey R Uygulamaları Eğitimi, veri analizi ve istatistiksel hesaplamalar için R programlama dilini kullanmayı öğretmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. R, açık kaynaklı ve güçlü bir istatistiksel programlama dilidir ve birçok veri analizi ve veri görselleştirme işlemi için popüler bir seçenektir.

Bu eğitim, katılımcılara R programlama dilinin temel işlevlerini ve kullanımını öğretir. İlk olarak, katılımcılar R'nin nasıl kurulacağını ve çalışma ortamını nasıl ayarlayacaklarını öğrenirler. Ardından, R'de veri setlerini nasıl içe aktaracaklarını ve manipüle edeceklerini, temel veri yapısını kullanmayı, veri dönüşümlerini yapmayı ve eksik verilerle nasıl başa çıkacaklarını öğrenirler.

Eğitim ayrıca, katılımcılara R'nin istatistiksel analizler için kullanımını öğretir. Temel istatistiksel hesaplamaları yapmayı, dağılım analizlerini, hipotez testlerini, regresyon analizini ve varyans analizini uygulamayı öğrenirler. Ayrıca, R'nin grafikleme yeteneklerini kullanarak veri görselleştirmeyi öğrenirler. R'nin sunduğu grafikleme araçlarıyla çizgi grafikleri, histogramlar, kutu grafikleri ve dağılım grafikleri gibi çeşitli grafik türlerini oluşturmayı öğrenirler.

Temel Düzey R Uygulamaları Eğitimi, katılımcıları R programlama dilini kullanarak veri analizi ve istatistiksel hesaplamalar yapabilme becerilerine sahip kılar. Bu eğitim, araştırmacılar, veri analistleri ve istatistikçiler için önemli bir araç olan R'nin temel işlevlerini ve analiz yeteneklerini öğrenmek isteyen herkes için faydalı olabilir. R programlama dilinin kullanımı, veri tabanlı kararlar almak, tahminler yapmak ve veri sonuçlarını görselleştirmek isteyen kişilere geniş bir uygulama yelpazesi sunar.

Temel Düzey R Uygulamaları Eğitimi Hakkında Detaylı Bilgi İçin:

Temel Düzey R Uygulamaları Eğitimi