R ile Çok Denklemli Zaman Serileri Analizi Eğitimi Nedir

R ile Çok Denklemli Zaman Serileri Analizi Eğitimi

R ile Çok Denklemli Zaman Serileri Analizi Eğitimi, R programlama dilini kullanarak çok denklemli zaman serileri analizini öğretmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu eğitim, zaman serileri analizi konusunda uzmanlaşmak isteyen öğrencilere, araştırmacılara ve veri analistlerine yöneliktir.

Eğitim, katılımcılara R programlama dilinin temel işlevlerini ve kullanımını öğretir. R, istatistiksel analiz ve veri görselleştirmeleri yapmak için yaygın olarak kullanılan açık kaynaklı bir programlama dilidir. Katılımcılar, R'nin nasıl kurulacağını, çalışma ortamını nasıl ayarlayacaklarını ve R paketlerini nasıl yükleyeceklerini öğrenirler. Ayrıca, R'de veri setlerini nasıl içe aktaracaklarını, manipüle edeceklerini ve dönüştüreceklerini öğrenirler.

Eğitim ayrıca, çok denklemli zaman serileri analizine odaklanır. Katılımcılar, çok denklemli zaman serileri modellerini tanıma, tahmin etme ve analiz etme becerilerini kazanırlar. Bu modeller arasında Vektör Otoregresif (VAR) modelleri, Vektör Hata Düzeltme (VEC) modelleri ve Vektör Otoregresif Hareketli Ortalama (VARMA) modelleri yer alabilir. Katılımcılar, bu modellerin özelliklerini, tahmin yöntemlerini, parametre tahminini ve model teşhisini öğrenirler.

Eğitim, katılımcılara R paketlerini kullanarak çok denklemli zaman serileri analizi yapmayı öğretir. R paketleri arasında vars, tsDyn, vars2, MARSS, dse ve MTS gibi paketler bulunabilir. Katılımcılar, bu paketlerin kullanımını öğrenerek çok denklemli zaman serileri analizinde istatistiksel tahminler, model teşhisi ve sonuçların görselleştirilmesi gibi süreçleri gerçekleştirebilirler.

R ile Çok Denklemli Zaman Serileri Analizi Eğitimi Hakkında Detaylı Bilgi İçin:

R ile Çok Denklemli Zaman Serileri Analizi Eğitimi