ISO 19011 İç Tetkik Eğitimi Nedir

ISO 19011 İç Tetkik Eğitimi

ISO 19011 İç Tetkik Eğitimi, organizasyonların kendi kalite yönetim sistemlerini değerlendirmek ve iyileştirmek için iç tetkik faaliyetlerini etkin bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlayan bir eğitim programıdır. Bu eğitim, ISO 19011 standardının gerekliliklerini anlamayı ve bu gereklilikleri uygulamayı hedefler.

ISO 19011, uluslararası bir standardın adıdır ve "Yönetim Sistemlerinin Değerlendirilmesi İçin Yönergeler" başlığını taşır. Bu standardın amacı, organizasyonların kendi yönetim sistemlerini etkin bir şekilde değerlendirmelerini ve iyileştirmelerini sağlamaktır. ISO 19011 İç Tetkik Eğitimi, bu standardın gerekliliklerini anlamayı ve iç tetkik faaliyetlerini etkin bir şekilde yönetmeyi öğretir.

Eğitim programı, ISO 19011 standardının gerekliliklerini kapsar. Katılımcılar, iç tetkik planlama süreçlerini öğrenir ve tetkik ekiplerini oluşturmayı öğrenirler. Aynı zamanda, tetkik kapsamını belirleme, tetkik faaliyetlerini yürütme ve raporlama süreçlerini de içerir.

ISO 19011 İç Tetkik Eğitimi, tetkikçi becerilerini geliştirmeyi hedefler. Katılımcılar, tetkik faaliyetlerinde kullanılan soru sorma, gözlem yapma ve dokümantasyon inceleme gibi teknikleri öğrenirler. Aynı zamanda, iletişim becerilerini geliştirerek tetkik sürecinde etkili bir şekilde iletişim kurmayı öğrenirler.

ISO 19011 İç Tetkik Eğitimi Hakkında Detaylı Bilgi İçin:

ISO 19011 İç Tetkik Eğitimi