İnsan Kaynakları Yönetimi ve Temel Çalışma Mevzuatı Eğitimi Nedir

İnsan Kaynakları Yönetimi ve Temel Çalışma Mevzuatı Eğitimi

İnsan Kaynakları Yönetimi ve Temel Çalışma Mevzuatı eğitimi, insan kaynakları alanında çalışan veya bu alana ilgi duyan kişilere, insan kaynakları yönetimi süreçlerini, çalışma mevzuatını ve iş ilişkileriyle ilgili yasal düzenlemeleri öğreten bir eğitim programını ifade eder. Bu eğitim, katılımcıları işverenler ve çalışanlar arasındaki ilişkileri düzenleyen yasalara ve mevzuata vakıf yapar, işverenlerin insan kaynakları yönetim süreçlerini etkin bir şekilde yürütmelerine yardımcı olur.

İnsan Kaynakları Yönetimi ve Temel Çalışma Mevzuatı eğitimi, katılımcılara insan kaynakları yönetiminin temel kavramlarını, prensiplerini ve süreçlerini öğretir. Program, işe alım ve seçme sürecini, performans değerlendirmeyi, eğitim ve gelişim faaliyetlerini, ücretlendirme ve yan haklar politikalarını, kariyer yönetimini ve işten ayrılma süreçlerini ele alır. Bu şekilde, katılımcılar insan kaynakları fonksiyonunun tüm yönlerini kavrar ve etkin bir şekilde yönetme becerilerini geliştirirler.

İnsan Kaynakları Yönetimi ve Temel Çalışma Mevzuatı eğitimi, katılımcıları çalışma mevzuatının temel ilkeleri ve düzenlemeleri konusunda bilgilendirir. Program, işçi ve işveren hakları ve sorumlulukları, işçi sendikaları ve toplu iş sözleşmesi, iş sağlığı ve güvenliği, işçi tazminatı ve çalışma saatleri gibi konuları ele alır. Bu sayede, katılımcılar iş ilişkileri ve çalışma mevzuatıyla ilgili yasal düzenlemeleri anlar ve bu kurallara uygun şekilde işletme içindeki süreçleri yönetebilirler.

İnsan Kaynakları Yönetimi ve Temel Çalışma Mevzuatı Eğitimi Hakkında Detaylı Bilgi İçin:

İnsan Kaynakları Yönetimi ve Temel Çalışma Mevzuatı Eğitimi