IFS (International Food Standart) Sertifikası Nedir, Nasıl Alınır?

IFS (International Food Standart) Sertifikası

IFS (International Food Standard) Sertifikası, gıda güvenliği ve kalite standartlarını sağlamak için kullanılan uluslararası bir sertifikadır. IFS, gıda üreticileri ve perakende şirketleri tarafından talep edilen bir belgedir. Sertifika, üretim, işleme ve dağıtım süreçlerinde gıda güvenliği, hijyen, ürün kalitesi ve yasal uyumluluk gibi konuları kapsar.

IFS Sertifikası almak için öncelikle IFS tarafından belirlenen standartlara uyum sağlamanız gerekmektedir. Bu standartlar, üretim tesisinizin hijyen koşulları, prosedürler, ürün kalitesi kontrolü, personel eğitimi ve tedarik zinciri yönetimi gibi konuları içerir. Standartlara uyum sağlamak için bir dış denetim yapılması gerekebilir. Denetim sonucunda IFS Sertifikası alabilirsiniz.

IFS (International Food Standart) Sertifikası Hakkında Detaylı Bilgi İçin:

IFS (International Food Standart) Sertifikası